,

Najbolji proizvodi za sunčanje

07:13:00

 


Leto je već na izmaku a ja vam tek sada pišem recenziju o kremama za zaštitu od sunca. Razloga je mnogo. Prvo sam ih celo leto testirala, a drugo, kreme treba da se koriste u toku cele godine a ne samo leti.. Uostalom nije na odmet jos jednom pretresti temu o kremama za sunčanje koje koristimo. Šta vam mogu novo napisati na temu zaštite od sunca, a da to već niste negde pročitali ?Ali hajde da ponovimo gradivo i utvrdimo kako se morate čuvati od štetnog dejstva sunca i koje kreme bi trebalo da koristite..

Kožu moramo zaštiti o ultraljubičastog UVA i UVB zračenja. Oštećenja na koži nastaju usled njihovog zajedničkog delovanja. Reakcija na sunce nije kod svake vrste kože ista.

Osobe tamnije puti uglavnom tamne brzo, dok su one sa svetlom kožom mnogo osjetljivije i trebaju biti višestruko oprezne kako ne bi zaradile opasne opekotine. 

Zaštitni faktor npr: 40 ili 50 ne znači da četrdeset ili pedeset puta možete ostati duže na suncu u odnosu na vreme kada ne nanesete kremu.

Potrebno je određeno vreme da se mehanizam zaštite iz preparata aktivira, zato je najbolje kremu za sunčanje naneti otprilike jedan sat pre sunčanja. Za lice koristite specijalne kreme namenjene za to i za decu koristite one namenjene specijalno njima sa najvećim zaštitnim faktorom po mogućstvu vodootporne. 

Ne zaboravite da zaštitite kosu ! Neko ulje bi bilo sasvim odgovarajuće, ja koristim Nuxe čarobno ulje i Caudalie ulje za kožu i kosu. 

Na lice sam ovog proleća-leta stavljala isključivo Eucerin anti-age za lice za zaštitu od sunca sa SPF 30. On vam je namenjen svim vrstama kože, vodootporan, štiti od nastanka pigmentacijskih mrlja, licu daje mat ton, i idealna je podloga za makeup, i još vam usporava starenje...  Gde ćete zahtevati više od jedne kreme ? Još uvek ga svakodnevno koristim, i sada kada sam se vratila sa letovanja. Sunca još uvek ima pa je neophodno staviti zaštitu i dok ste u gradu a ne samo na plaži. Pakovanje je od 50 ml. Veoma praktično, na pumpicu i dovoljan je jedan pritisak da namažete lice. Veoma sporo se troši, rekla bih po težini bočice koju sada držim u ruci,  a koristim je redovno od kraja maja. 


Što se tiče krema, krenula sam sa ANTHELIOS XL od La Roche Posaya sa 50 + spf.

Uz lasion sam dobila i 💙#MYUVPATCH, prvu UV nalepnicu koja je povezana sa mobilnim uređajem. Veoma tanka, vodootporna i prilagođena osetljivoj koži, povezana je sa aplikacijom kako bi nam  pružila korisne savete dok smo izloženi suncu. To vam je kao da ste sa sobom poveli mamu koja će vas stalno opominjati da se namažete jer je prošlo dosta vremena od kada ste poslednji put naneli kremu...Opominjaće vas da se sklonite sa sunca jer je UV index veoma veliki..Odlična je da je zalepite detetu na rame i imaćete jednu vrstu personalnog podsetnika kada treba da namažete svoje dete da ne pocrveni. My UV Pach vam je dostupna uz #anthelios mleko za telo za zaštitu od sunca sa #uvb #uva #50spf od #larocheposay.. Mislim da je još uvek po ceni od okvirno 2300 RSD ..Požurite po svoj primerak, koristiće vam, meni je koristio neverovatno.


UV nalepnica je fleksibilna i može da se nalepi neposredno na bilo koje područje na koži. Površina nalepnice otprilike iznosi jedan kvadratni centimetar, dok je njegova debljina 50 mikrometara, što je srazmerno polovini prosečne debljine dlake. Flaster sadrži fotosenzitivne boje, koje se prilagođavaju osnovnom tenu kože i menjaju boju kada su izloženi UV zracima, pri čemu označavaju različite nivoe izloženosti suncu.

Evo kako to sve izgleda-




 

Evo ovako izgleda aplikacija koju instalirate na svom telefonu, nju povežete sa svojom UV Pach nalepnicom i mirni ste....

 Što se tiče kreme, to je jedna od onih u koju imam potpuno poverenje i prvih par dana na moru isključivo nju mažem. 

Godinama već, Anthelios XL štiti moju kožu. Inače ovo je idealna krema za kožu koja pati od netolerancije na sunce, pružajući joj izrazito visoku UVA i UVB zaštitu sa malim brojem sastojaka,  specijalno formulisanih tekstura, pogodnih za sve tipove kože i izlaganja.  Znači nema miris, nema parabene i vodootporna je . 

"Osetljiva koža pamti i ne oprašta! Upravo iz tog razloga ju je potrebno pravilno zaštititi uoči prolećnih i letnjih vrućina ijačine UV zračenja. La Roche-Posay svojom Anthelios linijom proizvoda brine o pravilnoj nezi kože i omogućava joj zaštitu od opekotina, reakcija kože i oštećenja ćelija uzrokovanih UV zračenjem."



Sledeća krema koju već godinama obožavam je svakako VICHY Ideal Soleil. Znate onaj užasan osećaj kada se namažete mlekom za sunčanje pa se onda ulepite u pesak.. E toga više nema !!! Za ovo leto Vichy ima rešenje jednu inovaciju iz idealsoleil linije.
Pored toga što vas štiti od sunca ovo je jedinstveno mleko koje sprečava lepljenje peska za kožu.. Sada opušteno možete uživati na plaži. Ideal Soleil je moja omiljena krema, jednostavno obožavam strukturu kreme, lako se razmazuje, i ima onaj Vichyjevski neodoljiv miris. Super je pakovanje, na pumpicu, lako se koristi, i da vam kažem na plaži deluje veoma luksuzno kada ga izvadite iz torbe. 
Prošle godine sam imala Vichi Ideal Soleil u tubi i posle par dana mi je tuba tresnula na pločice i pukao mi je čep. Tako da sam ove godine odahnula kada sam ugledala ovo savršeno pakovanje. Nema bojazni od izlivanja po torbi i kupaćim kostimima. A zaštita je fenomenalna, da nije, ne bih ga koristila svako leto. Što se mene tiče ja ne menjam stvari koje savršeno funkcionišu. Imate moju preporuku za ovu kremu. Cena mu je okvirno nešto malo više od 2000 Rsd. 
Sledeća krema koju sam isto tako sa uživanjem koristila je Eucerin sa 30 SPF.
Ona je došla na red posle par dana , kada sam dobila već poprilično lepu preplanulu boju. 
Lako se razmazuje i ostavlja savršeno meku i baršunastu kožu. Miris je fantastičan i dugo ostaje na koži. I ovaj lasion je vodootporan. Pakovanje je od 150 ml. 
 Zahvaljujući  svojoj specijalnoj formulaciji, ovaj losion  pruža naprednu zaštitu od oštećenja kože...Cena mu je vrlo pristupačna i kreće se od nekih 1150 Rsd.


Ovo su bila četiri proizvoda za koje imate moju toplu preporuku, ja ako ne ponesem sve zajedno, bar jedan od njih odaberem, i nikad do sada nisam pogrešila.
Nadam se da sam vam uspela približiti koliko su efikasni. Svaki od navedenih je dobar i za osobe sa atopijskim dermatitisom. 


A boja ? 
Savršena, predivna, preplanula ali onako divno i uopšte se ne peruta..evo već 20 dana kako sam se vratila sa mora.
Koju kremu vi preporučujete ? 


You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.