,

Tiramisu- harmonija ukusa

13:55:00



Jedino Italijani imaju jela koja se bar na trenutak približavaju umetnosti. Ta poezija italijanske kuhinje ne ostavlja nikoga ravnodušnim. 
Kada se zaželim Italije, tiramisu je ona slatka završnica svakog obroka kojoj se sa uživanjem prepuštam. 
Evo kako ga pravim, već godinama.. 


Kao prvo, morate imati dobru kafu. Jedna šoljica produženog espressa će vam biti sasvim dovoljna. 
Ukoliko nemate aparat, predlažem da napravite Nes kafu, crnu zaobidjite u širokom luku. 


 Krenula sam da pravim TIRAMISU od pola smese, na kraju sam otišla i dokupila sve i napravila punu meru. 
Mojima je i to malo...

Dakle, treba vam :

500 gr. Maskarpone sira
210 gr. piškota, dovoljno za dva sloja u posudi u kojoj pravite
2 jaja 
1/2 šolje šećera 
1. slatka pavlaka-nikako biljna 
malo mleka 


Piškote umačite u smesu kafe, mleka i malo šećera.
Poredjajte jedan sloj po dnu posude.


Dva cela jaja i  1/2 šolje šećera mutiti na pari, u gotovo dodati 1/4 šolje kafe, još malo mutiti i ostaviti da se ohladi. 



Umutite slatku pavlaku, u nju dodajte sir maskarpone i polako mešajući dodajte ohladjenu smesu od jaja i kafe. 
Vodite računa da vam ne bude retko. Ne morate usuti celu smesu od jaja i kafe. 
 


Kada ste sjedinili fil, polovinu smese prelite preko piškota, na to poredjajte još jedan sloj piškota koje ste umakali u kafu i mleko, odozgo stavite ostatak smese sa sirom i ... gotovo. 
Prekriti folijom i ostaviti u frižideru do služenja. Neka stoji bar 3-4 sata da se stegne. 
Dekorisati kakaom.



 Nisam sigurna koliko je ovo dobro za figuru, ali me svakako čini srećnom. 
Kako vi pravite TIRAMISU ?

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.